Výhody Baumit Klima omítek
star_border

Výhody Baumit Klima omítek

Skutečná kvalita stavebních materiálů se ukáže právě v oblasti zdravého bydlení, vždyť až 90 % svého času trávíme ve vnitřních prostorách. 

Zlatá Známka kvality 2019

Systém omítek Baumit Klima získal ocenění zlatá Známka kvality pro výrobek – technologii pro stavitelství a architekturu 2019. A to díky svému složení a mikroporézní struktuře, účinně zajišťuje sorpční i desorpční vlastnosti a s tím spojenou účinnou regulaci vlhkosti v prostoru.
Více informací získáte zde.

Baumit Klima - ukázka schopnosti přijímat zvýšenou vzdušnou vlhkost

Je to celkem jednoduché - jen ten, kdo zdravě staví, může i zdravě bydlet. A proto bychom Vám rádi představili 7 jedinečných výhod Baumit Klima omítek.

1. Regulace relativní vlhkosti

Omítky Baumit Klima vytvářejí zdraví příznivé vnitřní prostředí. Jejich mikroporézní struktura je schopna nejen rychlé regulace relativní vlhkosti v případě náhlých vlhkostních výkyvů, ale také vytváří „zásobník“ vzdušné vlhkosti, což znamená, že při vysokých hodnotách vlhkost přijímá a v pravý čas ji pozvolna uvolňuje do interiéru.

2. Použití i do zavlhlých prostor

Omítky Baumit Klima neztrácejí ve vlhkém prostředí své vlastnosti a navíc podporují odvod vlhkosti ze stavební konstrukce. Díky nízké hodnotě faktoru difúzního odporu aktivně napomáhají vysoušení konstrukce od případné zbytkové výrobní vlhkosti zdiva nebo od vlhkosti, která může vzniknout při poruše izolací či v průběhu stavby.

3. Protiplísňové účinky

Omítky Baumit Klima vytvářejí nehostinné prostředí pro tvorbu plísní, hub a dalších zdraví škodlivých mikroorganismů, jejichž zvýšený výskyt hrozí v místnostech, kde je vlhkost vzduchu vyšší než 60 %, a v místnostech, kde dochází k jejím velkým výkyvům, např. vlivem vaření či sprchování. Díky své vápenné bázi a tedy vyššímu pH (cca 11) mají Baumit Klima omítky protiplísňové účinky a pomáhají tak Vaší ochraně před bakteriemi a viry.

4. Přírodní a ekologický materiál

Všechny omítky Baumit Klima jsou ekologické výrobky, které byly testovány a certifikovány uznávanou mezinárodní ekologickou organizací Natureplus. Takto označené výrobky splňují přísná kritéria z pohledu ochrany klimatu, udržitelnosti a zdravého bydlení. Další předností Klima omítek je jejich přírodní vápenná báze, jejíž výroba je energeticky šetrnější než např. výroba cementu.

5. Ověřeno ve výzkumném centru

Všechny výše zmíněné vlastnosti byly prakticky ověřeny na různých typech konstrukcí ve výzkumném centru VIVA Park ve spolupráci s vídeňskou lékařskou fakultou a s dalšími rakouskými vědeckými institucemi jakým je například Rakouský institut biologie a ekologie. Tento výzkumný projekt trvá déle než 3 roky a v jeho rámci bylo vyhodnoceno více jak 5 mil. měření.

6. Snadný způsob zpracování

Baumit Klima omítky se zpracovávají stejným způsobem jako omítky vápenocementové či sádrové. Postup jejich zpracování i potřebné vybavení jsou tedy shodné a bezproblémové. Pokud si Vy či firma, která Vám stavbu realizuje, nebudete jisti, stačí nás kontaktovat pomocí níže dle uvedeného formuláře a my Vám zajistíme odbornou konzultaci s naším aplikačním technikem přímo na Vaší stavbě.

7. Zdravé vnitřní mikroklima

Pojem mikroklima vyjadřuje součinnost různých faktorů v interiéru, které mohou ovlivňovat kvalitu bydlení, pohodu a také lidské zdraví. Omítkové systémy Baumit Klima snižují prašnost v interiéru, riziko nákazy chřipkovým virem či podráždění sliznic – jinými slovy vytvářejí takové mikroklima, které zvyšuje kvalitu Vašeho bydlení, pohodu a celkově prospívá Vašemu zdraví.

Rozhovor s odborníkem

Podívejte se na video s produktmanažerem Zdravého bydlení Ing. Tomášem Koreckým, Ph.D., který Vám popíše výhody omítkových systémů Baumit Klima

Aplikační video

Shlédněte aplikační video omítkových systémů Baumit Klima z workshopu Svépomocí.cz pro stavebníky rodinných domů.  Získejte inspiraci pro vlastní projekt.

Prospekt ke stažení

Stáhněte si prospekt o vnitřních omítkových systémech Baumit Klima.