V Praze roste nová čtvrť Hagibor!

Skupina Crestyl zahájila před dvěma lety výstavbu dlouho očekávaného projektu v Praze na Hagiboru. V sousedství stanice metra Želivského, v unikátním místě, které symbolicky ukončí Vinohradskou třídu, roste nová čtvrť s pěti obytnými domy a stejným počtem administrativních budov. Vše propojí centrální pěší bulvár s obchody a restauracemi, který povede od východu z metra, na náměstí s multifunkčním kulturním centrem. Bude zde sál pro několik set diváků a sídlo orchestru PKF – Prague Philharmonia, který dnes patří mezi nejrespektovanější světová symfonická tělesa. Součástí nové čtvrti Hagibor bude i obrovský dvouhektarový park.

Pro projekt Hagibor se spojila dvě mezinárodní architektonická studia – Bogle Architects a Ian Bryan Architects (IBA), která společně vytvořila vzdušný a světlý prostor, který dá vyniknout každému domu a bude nabízet vyváženou kombinaci designu a funkčnosti. Není proto překvapením, že pro ztvárnění interiérů i povrchových úprav v celém projektu se staly jasnou volbou výrobky Baumit, které požadované vlastnosti na trhu stavebních materiálů skvěle reprezentují. 
Crestyl navíc zapojil i světoznámého krajinářského architekta Michela Desvigne, který se zabývá rozsáhlým veřejným prostorem, tvořícím čtvrtinu celého území. Vše je vyřešeno chytře, s respektem k okolí a důrazem na soukromí budoucích obyvatel. Jak by ne, Michael Desvigne je autorem urbanistických řešení, veřejných prostor a parků po celém světě, například v Paříži, Tokiu nebo Detroitu.

Unikátní kulturní rozměr

Hagibor není jen o bydlení a práci, ale i o kultuře a veřejném prostoru. Středobodem nové čtvrti bude veřejné prostranství, které bude i díky své poloze přirozeným místem pro setkávání a různé akce. Samozřejmostí je vybudování dětského hřiště, počítá se i s novou mateřskou školkou. Celá lokalita pak bude napojena na městské cyklotrasy. V roce 2023 se v areálu otevře i kulturně-společenské centrum s multifunkčním sálem, kavárnou, barem a veřejným parkingem v podzemí.

Zdroj: Crestyl real estate s.r.o.

Jak je u projektů skupiny Crestyl zvykem, byty se vyznačují vysokou kvalitou použitých materiálů a důrazem na funkční design. Myslí se i na zdánlivé detaily a počítá se i s využitím těch nejmodernějších technologií přesně dle požadavků budoucích obyvatel, například inteligentních systémů řízení domácnosti, individuálních klimatizací napojených na centrální vzduchotechniku, rekuperace vzduchu či podlahového vytápění. Stínění bytů bude řešené venkovními žaluziemi nebo pomocí moderních screenových rolet, které zajišťují ochranu proti slunečnímu záření, průniku tepla i pohledu zvenčí, ale zároveň propouští přirozené světlo a nebrání výhledu z okna ven. Samozřejmostí budou podzemní garáže vybavené nabíječkami na elektromobily.

Zdroj: Crestyl real estate s.r.o.

Hagibor, dříve šedé a nevýrazné místo na mapě Prahy, se tak stává jednou z nejžádanějších lokalit v hlavním městě.