Stěrky

Stěrky

  • Sjednocení povrchů při rekonstrukcích
  • Dokonalý podklad pod malbu
  • Ručně i strojově zpracovatelné

Dokonale hladký povrch bez broušení

Dokonalost v interiérovém designu tkví v jeho detailech. Čisté linie, světlé odstíny a perfektní rovinnost – nejen toto jsou společné jmenovatele krásného domova. Točená omítka s jemnou zrnitostí je jedna z tradičních možností. Pokud ale chcete opravdu vyniknout, pak hledáte interiérové stěrky s ideálními vlastnostmi. A to jak pro novou výstavbu, tak i pro Vaše renovace.

Stěrkou označujeme velmi jemný materiál používaný obzvláště pro sjednocení povrchů při rekonstrukcích, nebo vytvoření dokonalého podkladu pod malbu. Lze ji používat pro celoplošné stěrkování na tradiční vyzrálé vápenocementové jádrové omítky a betonové konstrukce, nebo pro lokální vyspravení omítek. Hladkého a rovného povrchu se tak snadno dosáhne bez dodatečného broušení. Opravy sádrokartonových desek a vyrovnání omítek už nepředstavují problém.

Dekorativní betonová stěrka

Nejspíš jste se v moderní architektuře už setkali s použitím pohledového betonu. Umí překvapit kombinací se surovým, hrubě opracovaným dřevem, čímž dává vyniknout detailům propracovaného interiéru. Svou strohou šedí zároveň inspiruje k použití barev a struktur povrchů v okolí.

S efektem betonu je ale možné, díky stěrkám na zeď, pracovat jak v novostavbách, tak i stylových renovacích, kde by jinak masivní litá konstrukce nedávala smysl. Bílá betonová stěrka interiér nejen prosvětlí, ale dá mu žádanou industriální atmosféru a šmrnc. Povrchy krásně vyrovná a umožní dál ladit každou drobnost až k dokonalosti. Stěrka je univerzální materiál pro každého.

Stěrky Baumit lze zpracovávat ručně i strojově a lze je dělit na:

Renovační stěrky

Vhodné pro využití tam, kde je třeba vyřešit nedokonalosti v povrchu a jeho soudržnosti. Zakryjí a spojí trhliny nejen v interiéru, ale také na povětrností namáhané fasádě. Ve svých jednotlivých variantách jsou vhodné jako perfektní podklad pod výmalbu, jako finální povrch, i pro vyrovnání větších nerovností.

  • Baumit MultiWhite: Čistě bílá renovační stěrka se štukovým povrchem, vyztužená vlákny, určená pro renovaci minerálních a fasádních omítek. Vhodná na jádrové, sanační i tepelněizolační omítky, rovněž pro opravy fasád poškozených trhlinami.

  • Baumit MultiFine: Hydrofobizovaná renovační stěrka s jemným štukovým povrchem pro vyrovnání omítek a betonu v exteriéru a interiéru. Vhodná na jádrové, sanační a tepelně izolační omítky, rovněž pro opravy fasád poškozených trhlinami.

Sádrový stěrkovací tmel

Čistota v designu moderního bydlení přináší klid a rovnováhu. Proto není divu, že sádrové stěrky jsou tolik trendy. Dříve tolerované nedokonalosti v povrchu stěn není dnes nutné přijímat jako kompromis, ale lze se s ním poprat s grácií a elegancí.

  • Baumit FinoGrande: Sádrový stěrkovací tmel pro ruční i strojní použití, je vhodný pro vyrovnání povrchů všech druhů běžných omítek, betonů, sádrokartonových desek a dalších materiálů. 


Vápenné stěrky

Využijete je všude, kde potřebujete dosáhnout maximální rovinnosti a zároveň vysoké míry prodyšnosti povrchu pro přirozené odvětrání par. Vápenné stěrky přirozeně snižují výskyt plísní a přítomnost alergenů v domě díky svému povrchu s nízkým pH.

  • Baumit KlimaFino: Přírodně bílá vyhlazovací stěrka na vápenné bázi pro interiéry s vysokou paropropustností. Strojově i ručně zpracovatelná. Pro vytvoření dokonale hladkých povrchů na vápenných a vápenocementových omítkách anebo na betonu či sádrokartonu.


Pastovité disperzní stěrky

Ideální zpracovatelnost a snadná aplikace – není jednodušší řešení povrchů než pastovité stěrky. Někdy je zkrátka potřeba zrychlit procesy na stavbě. V tom případě se stěrka k okamžitému použití hodí nejlépe.

  • Baumit FinishExpert: Čistě bílá pastovitá vyhlazovací stěrka na bázi organických pojiv určená pro přímé zpracování. Vyznačuje se snadným nanášením a broušením. Je určená k vyhlazování stěn i stropů i interiéru. Vhodná k tenkovrstvému stěrkování vápenocementových omítek, sádrokartonových desek nebo betonu.