Systémové řešení
star_border

Systémové řešení

  • Součást systémového řešení
  • Skvěle sladěné doplňky
  • Celková ochrana domu

Vnější kontaktní zateplovací systém se dostává do styku s mnoha jinými komponenty a materiály: okenní rámy ze dřeva, plastu nebo hliníku, zábradlí, které je potřeba upevnit k podkladu, střešní okapy a mnoho dalších. Všechny tyto spoje musí být ochráněny před namáháním a zátěží - např. silným deštěm, hmyzem nebo pohyby podkladu.

Dobře navržený a dobře izolovaný systém

Aby bylo vše dobře připraveno na samotnou realizaci zateplovacího systému, je potřeba, aby byla práce co nejpřesněji naplánována již před začátkem stavby. Předem by mělo být určeno také to, jaké části budovy vyžadují speciální profily k zajištění optimální ochrany před vnějšími vlivy a tepelnými mosty. Tepelným mostům lze předejít tím, že se ve spojích v kritických místech použijí ty správné výrobky. Pevné a zajištěné spoje zaručí optimální izolaci a nepropustí ani silný déšť, slunce nebo hmyz.

  1. Soklový profil Therm: Založení zateplovacích systémů Soklový profil Therm (zákládací profil z PVC) poskytuje řešení bez jakýchkoliv tepelných mostů v místě založení. Zakládací úhelníkový profil a Zakončovací profil s okapničkou se mohou použít pro všechny tloušťky izolačních desek.

  2. Okenní a dveřní připojovací profily: Nedejte dešti šanci. Voděodolný Okenní a dveřní připojovací profil ETICS - Flexibel, který je schopný vstřebat i velké pohyby ve všech směrech, je vhodný pro všechny izolační materiály, všechny tloušťky i většinu typů okenních konstrukcí.

  3. Parapetní připojovací profil: V místě okenního parapetu musí zajistit spolehlivý, odolný a pružný spoj. Klíčovým spojovacím bodem mezi ETICS a ostatními připojovacími prvky oken jsou okenní parapety. 

  4. Rohový profil: Nároží – domy nemusí nutně mít pravé úhly, RollEck je rohový profil v roli, který je vhodný pro vyztužení rohů, které nemají pravý úhel, jako jsou například tupé úhly u arkýřů apod.

  5. Dilatační profily: Dilatace – pohyblivost je klíčová, Dilatační profil E a Dilatační profil V se používají při řešení vertikálních dilatačních spár šířky od 5 do 25 mm v ploše fasády nebo v oblasti nároží.

  6. Spirální hmoždinky: Montované prvky – inteligentní instalace, Montážní prvek Spirální hmoždinka se používá k upevnění vestavěných součástí, jako jsou poštovní schránky nebo lampy. Během provádění ETICS je upevněn ještě před nanesením základního nátěru. Po dokončení mohou být vruty ve Spirální hmoždince utaženy. Zateplovací systém nese zátěž bez jakýchkoliv tepelných mostů.

  7. Připojovací profil pro oplechování: Elegantní napojení oplechování pro pohyblivé a voděodolné ukončení zateplovacích systémů na fasádní oplechování, např. klempířské lemování střešních konstrukcí, snadno poslouží připojovací profil pro oplechování.