Malty pro tenkou spáru
star_border

Tenkovrstvé zdicí malty

Přesné zdění je nepochybně jedním z trendů moderního stavitelství. Kromě toho, že jsou díky technologiím dostupné odpovídající stavební materiály a zdicí prvky s dokonalou geometrií, jasnou motivací je úspora času i peněz. S přesnými tvárnicemi a cihlami je možné pracovat mnohem rychleji při současném dosažení znatelně menší spotřeby pojiv jako je právě třeba zdicí a spárovací malta.

  • Zdění na tenkou spáru
  • Na tvárnice přesného zdění
  • Snadné a efektivní stavění

Ideální pro pórobeton

V porovnání s klasickým zděním dochází při celoplošném tenkovrstvém zdění k výrazně úspoře materiálu a tím i nákladů. Obvykle se zdící malta navíc vkládá pouze do ložné spáry, styčné spáry jsou podle typu zdicího prvku osazeny  na pero a drážku či do kapes. Spojení ve svislém i vodorovném směru je tak zajištěno.

Tenkovrstvá zdicí malta Baumit PlanoFix (třída pevnosti M10) je vhodná pro obvyklé tvárnice přesného zdění, jako jsou pórobeton, lehčený beton a vápenopískové cihly. Díky vysoké vydatnosti této zdící malty na pórobeton a jiné přesné dílce omezíte spotřebu na nezbytné množství, ale nepřijímáte přitom žádný kompromis snížené pevnosti spoje. Po nanesení pomocí odpovídajícího nástroje a styku obou lepených ploch je hotovo, o zbytek se postará Baumit.