Lité samonivelační potěry
star_border

Lité potěry

  • Objemově stálý materiál bez prasklin a deformací
  • Vhodný pod všechny druhy nášlapných vrstev
  • Samonivelační efekt ulehčuje práci a šetří čas

Rovné znamená také „pěkné a funkční“

Rovinnost a vzájemné úhly – dva základní parametry celé stavby pro svislé i vodorovné konstrukce bez výjimky, které si zaslouží maximální pozornost. Platí to navíc jak pro finální povrchy tak i jejich jednotlivé podkladní vrstvy. Dokonalost nebo naopak kompromisy v přípravě se vždy ukáží, a často i násobí, s každou navazující prací. Podceněný milimetr se najednou stává centimetrem a ve výsledku umí dosažení estetického a funkčního výsledku pořádně zkomplikovat.

Samonivelační potěry si tak svou cestu k rukám řemeslníků i srdcím investorů našly už dávno. Varianty pro tenkovrstvé vyrovnání časem doplnily i materiály určené pro silnější konstrukce. Se stavebními systémy Baumit máte možnost zalít v jednom kroku kompletní rozvod podlahového topení, vyřešit rekonstrukci původní narušené betonové podlahy nebo snadno připravit pokládku podlahové krytiny.

Rovinný povrch bez broušení

Řešení s využitím prosté gravitace, která funguje vždy a všude, je přitom nejjednodušší a zároveň dostupné. Litá směs samovolně nebo s minimální dopomocí dokonale vyplňující každou nerovnost, záhyb i spáru, je pomocníkem, kterého si přeje mít každý stavebník. Litý potěr najde uplatnění v každé stavbě a při správné aplikaci svou práci odvede vždy dokonale.
Lité potěry řady Baumit Alpha sou ideální podklad pro všechny druhy nášlapných vrstev díky svým samorozlivovým vlastnostem. Jejich rovinnost po zpracování splňuje toleranci 2 mm/2 m, a proto není třeba dodatečné vyrovnání stěrkou. 


Jejich název Alpha je odvozen od použitého pojiva, alfa-půlhydrátu, které eliminuje proces smrštění. Samonivelační potěry jsou rychleji pochozí a není nutné je brousit před pokládkou nášlapné vrstvy. Minimum dilatací a strojní zpracování urychlí práce na stavbě, ideální volba pro systémy podlahového vytápění.

Baumit Alpha

Lité samonivelační potěry se používají pro novostavby a rekonstrukce díky tloušťkám již od 10 mm. Nad povrchem otopného systému stačí při běžném zatížení 1,5 kN/m2 pouze 35 mm. Ať zvolíte kteroukoli variantu Alpha 3000 nebo Alpha 2000, máte vždy jistotu, že už po 24 hodinách je podklad pochozí. Stavbu tak použitím samonivelačního litého potěru nijak nezdržíte a přitom stále pracujete s nejvyšší možnou výslednou kvalitou povrchu i jeho rovinnosti.

  • Baumit Alpha 3000: potěr s pevností v tlaku 30 MPa pro tloušťku vrstvy již od 10 mm

  • Baumit Aplha 2000: potěr s pevností v tlaku 20 MPa pro tloušťku vrstvy již od 25 mm