Vyrovnávací hmoty
star_border

Vyrovnávací hmoty

  • Na minerální podklady
  • Na stěny i podlahy
  • Pro exteriér i interiér

Vyrovnejte se s tím Precizně!

Rovinnost je základním požadavkem na každou novou nebo rekonstruovanou stavební konstrukci. Výjimku mohou tvořit snad jen historické objekty a lidové stavby podléhající památkové ochraně. I tam je ale často nutné připravit pro obnovované vrstvy omítek a podlahových krytin nejprve dokonalý podklad, až pak tvořit organické tvary lahodící oku fanouška historie.
Pokud potřebujete vyrovnat stěnu či podlahu, vytvořit spádovou vrstvu na balkoně, terase nebo ve sprchovém koutě, pak jsou výrobky Baumit Baumacol Preciso Speed a Baumit Baumacol Preciso tím pravým řešením. 

Je možné je použít na všechny běžné podklady jako beton, cementové potěry, vápenocementové a vápenné omítky, keramické cihly i pórobetonové tvárnice.

Vyrovnávací hmoty Baumacol Preciso

Řada Baumacol Preciso dává možnost připravit si snadno a rychle perfektní podklad pro finální úpravy. Sypká směs je po doplnění záměsové vody a po pomaloběžném promíchání připravená k přímému nanášení zednickou lžící a nerezovým hladítkem. V jednom pracovním kroku je možné vyrovnat vrstvu o tloušťce od 2 mm do 30 mm a vyřešit tak najednou menší nedokonalosti i podstatné nedostatky rovinnosti.

Malty Baumacol Preciso jsou flexibilní hmoty k použití na opravy a vyrovnání stěn i podlah a to jak v interiéru, tak i v exteriéru. Vhodné jsou i pro případnou nápravu nesprávně aplikovaných nebo poškozených samonivelačních stěrek či podlahových potěrů a skvěle poslouží i v roli vyrovnávací malty pod obklad.

Spěcháte? Použijte Speed!

I pro případ, kdy je na stavbě potřeba trochu "prásknout do koní", se v řadě Baumacol Preciso najde řešení. Vyrovnávací vrstvy zpracované z rychletuhnoucí mrazuvzdorné malty Speed jsou totiž pochozí už po 4 hodinách od aplikace. Stačí použít o něco méně záměsové vody než u standardní varianty a hlavně rozmíchanou směs zpracovat do 30 minut.

Jinak je postup shodný a tedy i stejně jednoduchý. Pokládka dalších vrstev na vyrovnanou plochu je možná po 24 hodinách v závislosti na okolní vlhkosti a teplotě. Vyrovnávací stěrky z řady Baumacol Preciso určené na podlahy i stěny jsou nejrychlejší cestou k dokonalé přípravě a usnadnění postupu dalších prací.