Cementové potěry
star_border

Cementové potěry

  • Tradiční i jedinečné výrobky
  • Speed výrobky pro úsporu času
  • Pro exteriér i interiér

Dlouhodobě ověřeným a funkčním řešením pro roznášecí vrstvy podlah jsou cementové potěry. Vynikají snadným strojním i ručním zpracováním a především univerzálním použitím – betonový potěr Baumit najde uplatnění jak v interiéru, tak i ve vlhkých prostorech nebo v exteriéru. Oproti litým potěrům a nivelačním hmotám je třeba volit řemeslně náročnější postup, odměnou je ale právě mnohostranné využití a robustnost.

Kromě rozšířené oblasti použití doprovází naši výrobkovou řadu cementových potěrů také široký rozptyl aplikačních tlouštěk (od 20 do 100 mm) a možnost použití speciálních výrobků, určených přímo na míru dané stavbě. Betonové potěry Baumit je možné použít pro kontaktní vrstvy i pro oddělené a plovoucí vodorovné konstrukce. Nabízí tak řešení v mnoha směrech a aplikacích od roznášecích ploch po výplňové a vyrovnávací.

Urychlete svojí stavbu s Baumit Speed

Jedním z příkladů speciálního využití a k tomu vyvinuté receptury je rychletuhnoucí varianta betonového potěru Baumit Speed. Ta je zvláště vhodná v případě nutnosti urychlení stavebních procesů, kdy platí dvojnásob, že čas jsou peníze. V interiéru i v exteriéru můžete díky vlastnostem potěru využít výhody zrychleného tuhnutí – pochozí je už po 18 hodinách. Uzavřená struktura materiálu zároveň zajišťuje jeho odolnost vůči dodatečnému přijímání další vlhkosti a svou pevnost v průběhu zrání tedy již nesnižuje ani při nestandardních podmínkách.



Betonový potěr pro šetrné rekonstrukce

Dalším praktickým příkladem speciálního použití je lehčená betonová směs Baumit PorBeton. Její objemová hmotnost dosahuje přibližně hodnoty 1.000 kg/m3 a tím ji předurčuje k obnovám podlah, například nad klenutými stropy historických objektů. Tam, kde by byla tloušťka běžného cementového potěru komplikací, nabídne lehčený výplňový potěr řešení bez kompromisu ve funkci. Právě naopak – díky nahrazení běžného kameniva keramickým je směs Baumit PorBeton zároveň vhodným protipožárním opatřením a nabízí tak další spojenou výhodu.