Renovace fasády - odlupující se nátěr
star_border

Renovace fasády – odlupující se nátěr

Před nanesením nové fasádní barvy odstraníme špachtlí odlupující se nátěr a vyhladíme nerovnosti povrchu pomocí renovační stěrky.

4 kroky k nové fasádě

Odlupující nátěr mechanicky odstraníme a fasádu očistíme. Následný povrch fasády přestěrkujeme a naneseme novou kvalitní fasádní omítku.

Krok 1

Odlupujúci sa náter na fasáde

Odlupující se nátěr mechanicky odstraníme špachtlí a fasádu vyčistíme.

Krok 2

Penetrácia na fasádu

Pro lepší přídržnost a sjednocení nasákovosti podkladu naneseme penetrační nátěr Baumit MultiPrimer.

Krok 3

Prestierkovanie fasády_MultiWhite

Fasádu celoplošně přestěrkujeme renovační stěrkou Baumit MultiWhite s vloženou sklotextilní síťovinou Baumit StarTex.

Krok 4

Nová fasádna farba

Jakmile nová stěrka vyzraje, naneseme novou fasádní barvu, např. Baumit SanovaColor, StarColor, nebo SilikonColor.

Pracovní postup krok za krokem

1. Co budeme potřebovat?


Připravíme si renovační stěrku Baumit MultiWhite, sklotextilní síťovinu, penetrační nátěr Baumit MultiPrimer, špachtle, nerezové hladítko, zednickou lžíci, kartáč s tvrdými štětinami, vhodnou nádobu na míchání.

2. Vyčištění fasády


Povrch fasády musí být pevný a soudržný, zbavený řas a trhlin. Odlupující se nátěr a uvolněné části mechanicky odstraníme pomocí špachtle. Zaprášenou a znečištěnou fasádu nasucho ometeme nebo umyjeme tlakovou vodou. Pokud má fasáda další nedostatky, je nutné je nejprve odstranit.

3. Penetrační nátěr


V závislosti na nasákavosti podkladu naředíme penetrační nátěr Baumit MultiPrimer vodou v poměru 1:1 až 1:5 a dobře promícháme. Nanášíme na podklad štětcem, válečkem nebo stříkáním. Při použití více vrstev vždy nechte přechozí vrstvu uschnou. Technologická přestávka před nanášením stěrky je nejméně 12 hod.

4. Přestěrkování fasády


Na suchý podklad naneseme renovační stěrku Baumit MultiWhite nerezovým hladítkem se zuby a vložíme sklotextilní síťovinu Baumit StarTex. Po mírném vyschnutí první vrstvy naneseme druhou tenkou vrstvu a po vyschnutí zahladíme povrch filcovým nebo pěnovým hladítkem. Tloušťka stěrky 3 - 5 mm.

5. Nový fasádní nátěr


Na suchou a čistou fasádu naneseme dva nátěry vysoce kvalitní fasádní barvy. První nátěr nanášíme zředěný s 10 – 15 % vody a po technologické přestávce, min. po 12 hod., aplikujeme 1 až 2 krycí nátěry fasádní barvy.

6. Stříkání fasádní barvy


Fasádní barvy Baumit je možné aplikovat také pomocí rozstřiku technologií airless. Ta umožňuje rychlé a rovnoměrné nanášení fasádního nátěru v krátkém čase i na velké ucelené povrchy.