Renovace fasády – silně nasákavý podklad
star_border

Renovace fasády – silně nasákavý podklad

V případě extrémně nasákavé fasády je nutné před nanesením finální povrchové úpravy potřebné aplikovat základní nátěr pro vyrovnání nasákavosti.

2 kroky k nové fasádě

Před nanesením nové povrchové úpravy aplikujte základní nátěr Baumit MultiPrimer a poté naneseme novou vysoce kvalitní fasádní barvu.

Krok 1


Nanesení základního nátěru Baumit MultiPrimer.

Krok 2


Nátěr novou fasádní barvou Baumit StarColor, Baumit SanovaColor, Baumit SilikonColor.

Pracovní postup krok za krokem

1. Co budeme potřebovat?


Na vyrovnání nasákavosti podkladu budeme potřebovat základní nátěr Baumit MultiPrimer, malířskou štětku nebo váleček, nádobu, popř. zařízení pro strojní nanášení fasádní barvy.

2. Vyčištění fasády


Povrch fasády musí být pevný a soudržný, zbavený řas a trhlin. Kartáčem nebo tlakovou vodou odstraníme prach a znečištění. Odstraníme všechny odlupující se části. Pokud má fasáda další nedostatky, je nutné nejprve odstranit.

3. Základní nátěr


V závislosti na savosti podkladu zředíme nátěr vodou v poměru 1:1 až 1:5 a dobře promícháme.

4. Nanesení přípravku


Základní nátěr nanášíme na podklad štětcem, válečkem nebo rozstřikováním. Při použití více vrstev vždy aplikujte na suchou vrstvu. Technologická přestávka před nanášením povrchové úpravy je nejméně 12 hod.

5. Nový fasádní nátěr


Na suchou, čistou fasádu naneseme dva nátěry vysoce kvalitní fasádní barvy. První nátěr nanášíme zředěný s 10 – 15 % vody. Po technologické přestávce, min. po 12 hod., aplikujeme podle potřeby 1 až 2 krycí nátěry fasádní barvou. Mezi jednotlivými krycími nátěry dodržujeme odstup min. 4 hod.

6. Stříkání fasádní barvy


Fasádní barvu Baumit je možné aplikovat také stříkáním technologií airless. Ta umožňuje rychlé a rovnoměrné nanášení fasádní barvy v krátkém čase i na velké ucelené plochy.