Renovace fasád s pískujícím povrchem
star_border

Renovace fasád s pískujícím povrchem

Dlaní přejedeme po povrchu omítky. Pokud na dlani zůstávají bílé stopy po omítce a podklad opadává, jedná se o pískující povrch. Pískující nebo křídující povrchy na fasádě snižují stabilitu nového nátěru, proto je nutné před nanesením nové povrchové úpravy zpevnit podklad.

Dva kroky k nové fasádě

Před nanesením nové povrchové úpravy aplikujeme speciální nátěr Baumit SanovaPrimer a poté aplikujeme novou kvalitní fasádní barvu.

Krok 1


Nanesení základního nátěru Baumit SanovaPrimer.

Krok 2


Nátěr fasádní barvou Baumit StarColor, SanovaColor, případně SilikonColor.

Pracovní postup krok za krokem

1. Co budeme potřebovat?

Na zpevnění pískujícího podkladu si připravíme penetraci Baumit SanovaPrimer a vhodné nástroje na rozstřik nebo zařízení pro strojové nanášení fasádní barvy.

2. Vyčištění fasády


Povrch fasády musí být pevný, zbavený řas a trhlin. Kartáčem nebo tlakovou vodou odstraníme prach a znečištění fasády. A dále odstraníme všechny odlupující se části. Pokud má fasáda další nedostatky, je nutné je nejprve odstranit.

3. Zpevnění omítky

Baumit SanovaPrimer důkladně rozmíchejte a přelijte jej do rozstřikovače.

4. Nanesení přípravku


Nanášíme rozstřikem na celý povrch podkladu. Na menší plochy je možné zpevňovač omítky nanášet štětcem.

5. Nový fasádní nátěr


Na suchou čistou fasádu naneseme dvě vrstvy vysoce kvalitní fasádní barvy. První nátěr se nanáší zředěný s 10 – 15 % vody. Po technologické přestávce, min. 12 hod., aplikujeme podle potřeby 1 až 2 krycí nátěry fasádní barvou. Mezi jednotlivými krycími nátěry dodržujeme odstup min. 4 hod.

6. Nanášení barvy rozstřikem


Fasádní barvy Baumit je možné zpracovat také pomocí rozstřiku technologií airless. Umožňuje tak rychlé a rovnoměrné nanášení fasádního barvy v krátkém čase i na velké ucelené povrchy.